Verificare, reparare si incarcare orice tip de stingatoare si alte aparate de stins incendii

SC ANGELS SRL dispune de un  atelier dotat cu toate utilajele necesare pentru verificarea, incarcarea si repararea de stingatoare de incendiu si alte aparate de stins incendii, atestat de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta - Centrul National pentru Securitate la Incendiu si Protectie Civila Bucuresti si cu un personal calificat si competent firma noastra va ofera servicii de verificare, incarcare si reparare stingatoare, la un inalt nivel calitativ si cu maxima operativitate.

Controlul starii de functionare a mijlocelor tehnice de p.s.i. se executa conform prevederilor cuprinse in reglementarile tehnice, normele specifice de p.s.i., precum si in instructiunile tehnice elaborate de proiectanti si/sau de producatori (furnizori).

Conform cu Dispozitia generala privind organizarea activitatii de aparare impotriva incendiilor - D.G.P.S.I. - 005 aprobata prin OMI nr. 138 din 05/09/2001, Anexa 5, tabel B - perioda minima de verificare, incarcare si reparare a stingatoarelor de incendii este de 12 luni pentru stingatoarele cu pulbere si cele cu bioxid de carbon si 6 luni pentru cele cu spuma.

Lucrarile de verificare executate constau in :

 1. demontarea completa a stingatoarelorcuratarea si reprotejarea adecvata (vopsirea) stingatoarelor care necesita aceasta
 2. verificarea functionalitatii subansamblurilor componente
 3. verificarea integritatii pieselor componente
 4. inlocuirea pieselor defecte (manometre, furtune, manere, garnituri de etansare, membrane si inele de cupru, etc.)
 5. verificarea rezistentei interne a recipientului stingatorului prin aplicarea de suprapresiune conform Prescriptiilor tehnice PT 5-2003 Colectia ISCIR
 6. verificarea starii calitative a agentului de stingere (pulbere/spuma) si incarcarea cu agent de stingere corespunzator
 7. starea de incarcare a buteliei cu bioxid de carbon/azot
 8. sigilarea, inscriptionarea si etichetarea stingatorului cu modul de folosire si focarele de incendiu la care poate fi folosit.

Transportul stingatoarelor de la / la beneficiar este asigurat de firma noastra, gratuit sau contra cost, in functie de distanta.

Verificarile care cad in sarcina beneficiarului constau din verificari lunare (saptamanale pentru punctele vitale vulnerabile sau zonele cu risc foarte mare de incendiu), se efectueaza de regula vizual si vizeaza:

 1. existenta si amplasarea stingatoarelor;
 2. aspectul exterior si integritatea mijloacelor tehnice p.s.i.;
 3. inscriptionarea si etichetele stingatoarelor;
 4. existenta sigiliilor de fixare in pozitie normala de functionare a unor componente;
 5. asigurarea parametrilor de functionare, indeosebi presiuni ale fluidelor, prin citirea valorilor indicate de manometre;
 6. mentinerea posibilitatilor de utilizare operativa;
 7. personalul beneficiarului este obligat sa citeasca si sa-si insuseasca instructiunile inscriptionate pe eticheta stingatoarelor.
   
home
despre noi
produse
servicii
premii si certificari
legislatie
contact
Noutati

Download
ISO 9001

© 2004 ANGELS